Æble festmad for kompostorm

Med æble blev der trakteret og sikke en fest, ormene hang helt op under låget af boxen. Man skal naturligvis ikke fylde 10 cm friske æbler i en så lille box, jeg går ud fra at det er ilt de savner, for kort tid efter havde jeg atter låget af for at se til de stakkels orm og da var de atter nede i boxen og gøre det orm er bedst til: æde! Så alt med måde, og kommende rester fra æblepresning kommer i det udendørs ormebed, de kan givetvis godt trænge til lidt afveksling fra hestemøget. Jeg har dog ladet mig fortælle at orm faktisk foretrækker en ensformig kost, godt man ikke er en orm.

et lille efterskrift, ca. 14 dage efter æblefesten bredte der sig en meget kedelig lugt fra boxen og der var ingen vej udenom en en indgriben. Så jeg tømte boxen over i en trillebør og lavede en ny bund af iturevet pap, ca 15 cm og derefter fyldte jeg atter indholdet i boxen. Der var helt klart for meget vand i boxen, æbler indeholder meget vand og det ender med at lave en sump i bunden. Op til1 cm tevand må der gerne stå, det er med til at sikre at der ikke er for tørt, men 3 cm giver altså forrådnelse og det lugter.

Nu dagen efter operation ekstra pap i bunden er lugten aftaget og ormene hænger ikke i samme grad oppe under låget. Men der er vist gået en enkelt orm til undervejs. Aldrig mere så meget æble på en gang.

 

Louise Toft Petersen

Avler orm fordi jeg ikke kan lade være. Kompostorm kommer ikke til at redde verden, men de gør komposten lidt bedre.... derfor giver det mening at tilsætte orm til din kompost.

Få nyheder sendt som email

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Andre indlæg

Hvordan skal kompost se ud når den er færdig?

3 pallerammer og et tæppe

Ormekompost hjælper dine planter til at modstå rodsygdomme

Døde kompostorm kravler ikke

Byg kompostbeholder i træ som kompostorme vil elske