Overvintering af kompostorm

Overvintering af kompostorm er slet ikke svært. Den letteste måde at overvintre kompostorm er i en stor kompostbunke eller en godt fyldt beholder som har direkte kontakt til jorden. Det handler om at sikre at komposten ikke bundfryser. Ormene kan overleve lige omkring frysepunktet, men 7 grader er helt klart bedre end 1 grad. Kokonerne…

Læs mere

Der er masser af væske i æbler

En god måned efter at mine box orm fik æbler er æblestykkerne nu omsat så meget at vandet fra dem har lagt sig på bunden af boxen. Samtidigt er det blevet så koldt at ormene ikke rigtigt trives, så boxen er flyttet fra laden og ind i fyrrummet hvor der sjældent er under 15 grader.…

Læs mere

Kompostgrøft for den dovne

For den dovne haveejer er der en fremragende måde at kompostere sit affald på. Man graver en grøft i haven, fylder den med 10-20 cm findelt pap (æggebakker fylder en masse i affaldsspanden så i grøften med dem) og derefter dænger man alt sit køkkenaffald, haveaffald eller hestemøg i. Så planter man langs siderne af…

Læs mere

Når du starter med kompostorme

Kompostorm foretrækker at opholde sig i de øverste 20 cm af komposten. Kompostorme er ikke jordboende orme og vil derfor ikke grave sig ned i jorden i en udendørs bunke eller bed. Optimal temperatur er mellem 15 0g 25 grader, temperaturer over 30 grader skader dem eller får dem til at søge væk. Ved temperaturer…

Læs mere

Hvordan køber man orm

Lettest og billigst er det naturligvis at finde een i nabolaget der allerede har godt gang i kompostering med orm og så få en portion der. Genbrugspladserne er ofte rigtig flinke i foråret og der kan man på udvalgte dage hente orm ganske gratis. Der er mange måde at sælge orm, nogen sælger rene orm…

Læs mere