Byg kompostbeholder i træ som kompostorme vil elske

Byg kompostbeholder i træ som flow-through og placer den indendørs. Så kan du kompostere dit køkkenaffald, lige så hurtigt som det opstår og løbende få færdig kompost. Du vælger selv om den skal stå udendørs om sommeren, med hjul nedenunder kan den nemt flyttes.  Du skal naturligvis have hjælp af kompostorme til at få lavet den allerbedste kvalitet af kompost. Jo højere temperatur desto mere spiser ormene, indtil 25-27 grader som er deres optimum. Så et godt varmt fyrrum er de vældig begejstrede for.

Flow-through kompostbeholder

Systemet Flow-through er ret smart, dit grønne findelte affald puttes i foroven. Den færdige kompost kommer ud i bunden igennem et sold. Så vil du gerne byg kompostbeholder i træ kan det bestemt anbefales at overveje Flow-through. Jeg har en god ormeven i Canada. Bentley hedder han og han fik for et par år siden en god ven Joe.

Byg kompostbeholder i træ

Joe er vild med at bygge ting smart, holdbart og så de virker efter hensigten. Så da Bentley opdagede at Joe havde bygget en rigtig smart flow-through kompostbeholder, så var han hurtig til at få lavet en aftale med Joe. Så nu kan man købe et sæt byggetegninger (17$) og byggevejledning med billeder hos Bentley som er velafprøvet og lette at følge, hvis du vel at mærke kan læse engelsk.  Vejledingen er virkelig lige til at gå til, selvom man ikke er den store gør det selv mand. Joe har lavet den med isolerede sider og det kan bestemt anbefales. Husk at findel det grønne affald og hvis der er meget fugt i affaldet, så bland det med iturevne pizza- og æggebakker. Orm elsker pap. Køkkenaffald og pap giver en rigtig god kompost som dine planter vil have stor gavn af.

Hvad nu hvis du ikke er den store gør det selv mand/kvinde?

Så kan du måske få én der er lidt bedre håndværker, til at lave den på baggrund af tegningerne. Selvom vedkommende ikke ved en pind om kompostering.

Der er naturligvis intet til hinder for, at du smækker 4 engangspaller sammen og bruger det som kompostbeholder. Det er en fin, rigtig hurtig og billig måde at lave kompostbeholder på. Men den løsning får du næppe lov at placere indendørs om vinteren.

Der er mange andre muligheder for at byg kompostbeholder i træ

Læs mere om at byg kompostbeholder i træ til udendørs brug, på Pinterest har jeg samlet en masse eksempler på hvordan andre har løst deres kompostering.

Louise Toft Petersen

Avler orm fordi jeg ikke kan lade være. Kompostorm kommer ikke til at redde verden, men de gør komposten lidt bedre.... derfor giver det mening at tilsætte orm til din kompost.

Få nyheder sendt som email

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Andre indlæg

Hvordan skal kompost se ud når den er færdig?

3 pallerammer og et tæppe

Ormekompost hjælper dine planter til at modstå rodsygdomme

Døde kompostorm kravler ikke

Byg kompostbeholder i træ som kompostorme vil elske