Der spises på livet løs i fabrikken

Faktisk kan man høre ormene gnaske når man løfter låget, i 5 sekunder kan man se ormene inden de trækker ned i komposten pga lyset. Graver man lidt i komposten, så er det i de øverste 5-10 cm ormene er og på overfladen kan man tydeligt se når der er spist op. Komposten bliver helt jævnet ud og overfladen får udseende som en natursvamp, let og luftig. Et stort overfladeareal der er mørklagt er ormenes foretrukne tallerken. Så gå uden om de kegleformede kompostbeholdere hvis du har valget mellem een med lodrette sider og en der er er mindre i toppen end bunden. Et alternativ er at lave en ramme af træ (fx en palleramme) og lægge et låg eller plastik over. Således får du en stor overflade hvilket er særligt vigtigt hvis du har meget haveaffald.

På billedet kan du se både gulerødder, salat og mel, jeg havde hældt alt for meget mel på bordet da jeg lavde boller og det skal da ikke gå til spilde da det  er udemærket foder til ormene. Gulerødderne er væk i løbet af 14 dage, havde jeg blendet dem så havde det gået meget hurtigere.

Louise Toft Petersen

Avler orm fordi jeg ikke kan lade være. Kompostorm kommer ikke til at redde verden, men de gør komposten lidt bedre.... derfor giver det mening at tilsætte orm til din kompost.

Få nyheder sendt som email

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Andre indlæg

Hvordan skal kompost se ud når den er færdig?

3 pallerammer og et tæppe

Ormekompost hjælper dine planter til at modstå rodsygdomme

Døde kompostorm kravler ikke

Byg kompostbeholder i træ som kompostorme vil elske