Gratis kapillærkasser

Kapillærkasser til drivhus og have for nul kroner med egen kompost. Det kræver godt nok lidt tid og et par pantflasker går der også til. Hvis ikke du kan finde plastflasker uden pant eller plastrør til vægen.

Du skal bruge 2 flamingokasser for at lave din egen kapillærkasse. De skal helst være fra fiskehandleren da de er mere solide end grøntsagskasser. 3 plastflasker. 3 plastsække eller et stykke tykt plastik. Læg gerne dobbelt plastik i, det er træls hvis den bliver utæt.

Den ene kasse er bunden og fores med plastik ,så den kan holde vand. Små grøntsagskasser kan puttes ind i 2 plastsække, så er det pænere at se på end hvid som er lidt anstrengende at se på.

Den anden kasse er toppen som skal indholde vækstmedie som du selv blander af kompost og muldjord. I topkassen monteres 3 plastflasker hvor bunden er fjernet. Flaskerne fyldes med sphagnum eller halmpiller og fungere som væge til planterne i topkassen. Om du vil fylde vækstmediet som du blander af god muldjord og rigelig kompost direkte i kassen og dække med plast eller om du vil putte det i en sort sæk og lægge i kassen bestemmer du selv. Vandingsrøret med målepind kan du springe over, der kan vandes i hele kassen da vandet løber ned i den nederste kasse og opsamles.

Ved at bruge kompost og muldjord får du planter med adgang til alle næringsstoffer, sidst på sæsonen må du dog påregne at skulle tilføre ekstra gødning. Du kan bruge halmpiller til at blande i komposten istedet for jord, så bliver den mindre tung og suger bedre.

IMG_0436001 IMG_0438002 IMG_0440003 IMG_0443004 IMG_0446005 IMG_0455006

Louise Toft Petersen

Avler orm fordi jeg ikke kan lade være. Kompostorm kommer ikke til at redde verden, men de gør komposten lidt bedre.... derfor giver det mening at tilsætte orm til din kompost.

Få nyheder sendt som email

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Andre indlæg

Hvordan skal kompost se ud når den er færdig?

3 pallerammer og et tæppe

Ormekompost hjælper dine planter til at modstå rodsygdomme

Døde kompostorm kravler ikke

Byg kompostbeholder i træ som kompostorme vil elske