Orm der stikker af….

Jeg har hørt grufulde historier om orm der efter at være flyttet til ny beholder har taget flugten over kanten.

Noget med orm op af vægge og under møbler….  Det gode råd har altid været at lade lyset være tændt de første par døgn til de har vænnet sig til deres nye hjem.

Det skulle jeg nok have tænkt på inden jeg i al hast satte en box med avlsorm på bryggersgulvet og derefter drog i byen og efterlod huset mørklagt. Da jeg kom  hjem kl. 23 var boxen så at sige kogt over. Der var mange orm i boxen til relativt lidt kompost og samtidigt var de flyttet fra deres naturlige miljø. Derfor  har det givet dem alle tanken at flugt var den bedste løsning, orm handler meget kortsigtet.

Jeg skal så hilste og sige at på et gulv med gulvvarme da kommer en kompostorm ikke mere max 30 cm inden den tørrer ind.

Jeg tog straks min flyverdragt på og gik over og hentede en spand frisk og nysigtet kompost til at fylde boxen på med. Alle orm kom op i boxen og ekstra kompost ovenpå. Lyset bliver ikke slukket i nat!

I morgen kommer de ud i deres nye boxe hvor der er mere plads til ormene, så bliver de nok glade…..

Louise Toft Petersen

Avler orm fordi jeg ikke kan lade være. Kompostorm kommer ikke til at redde verden, men de gør komposten lidt bedre.... derfor giver det mening at tilsætte orm til din kompost.

Få nyheder sendt som email

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Andre indlæg

Hvordan skal kompost se ud når den er færdig?

3 pallerammer og et tæppe

Ormekompost hjælper dine planter til at modstå rodsygdomme

Døde kompostorm kravler ikke

Byg kompostbeholder i træ som kompostorme vil elske