Hoved menu

Ormekompost hjælper dine planter til at modstå rodsygdomme

Der er flere gode grunde til selv at lave ormekompost til brug i have og drivhus. En af dem er at kompost der har været igennem en orm kommer ud med en særlig evne til at beskytte planter mod fx rodsygdomme.

Allison Jack lavede for nogle år siden en video om effekten af ormekompost.  Mange undersøgelser viser at flere forskellige skadelig rodsvampe hæmmes når der bruges en stor andel ormekompost. Ormekomposten danner en barriere om plantens rodzone som forhindre svampesporerne i at komme igennem.

Så-jord, pottejord, plantesække og bede i haven kan derfor med fordel laves af en blanding af ormekompost.  Der er stor forskel på effekten for forskellige plantearter. For en del planter er der også øget vækst som følge af at der er iblandet ormekompost. Om den øgede vækst skyldes ekstra gødning i komposten eller at det er ormekompost er der en gang imellem usikkerhed om. Men resultatet at ormekompost giver gode planter er der ikke tvivl om. Se videoen den varer 9 min. Læs mere om ormekompost på Cornell University

No comments yet.

Skriv et svar