Hoved menu

steves-reol-ormefabrik

Reol Ormefabrik

En af min ormevenner Stephen har netop lavet en ny ormekasse, som han har i garagen hvor der er lidt varmere end udenfor. Som kok har han masser af grøntsagsaffald som han fodrer sine orm med. Til gengæld laver de en masse god kompost til hans køkkenhave og det giver nye gode grøntsager. Går du igang med at kompostere nu så har du ormekompost til brug i forsommeren, og ingen kræver at du laver køkkenhave på 200 kvm. Start med 2 kvm med din ynglingsgrøntsag.

Se mere om Stephens Reol Ormefabrik hos Mcguire Organics

Grøntsagsfrø kan du finde her hos Albinus Frø komposten kan naturligvis også bruges i staudebedet og stauder finder du jo hos Maugstrup Staudemark som åbner igen til forår.

 

 

2 Responses to Reol Ormefabrik

 1. Gerda Vilholm 28. januar 2013 at 13:48 #

  Reol-ormefabrikken ser fin ud. jeg vil dog anbefale at man i stedet for krydsfiner bruger ubehandlede brædder. krydsfiner indeholder flere lag lim der giver en tæt membran som måske ovenikøbet kan afgive stoffer som er skadelige for ormene.
  ubehandlede brædder indeholder ikke lim og her kan en smule luft diffundere igennem til gavn for ormene.

  Venlig hilsen Gerda

 2. Louise Toft Petersen 28. januar 2013 at 15:43 #

  Hej Gerda
  Jeg kender ikke miljøpåvirkningen af krydsfiner, men jeg ville vælge såkaldte støbeplader som ikke suger vand og dermed har en forøget holdbarhed samtidigt undgåes at der evt. afgives stoffer til jorden. Man skal dog ikke frygte for ormenes helbred ved brug af limtræsplader/krydsfiner, de anvendes mange steder verden over uden problemer. Ubehandlede brædder kan holde længe, men de giver naturligvis nogle konstruktionsmæssige udfordringer som pladerne løser. Linolie kunne måske være en løsning (jeg maler alt udvendigt træ med linolie, elsker duften)

  Reol-ormefabrikken har en net/tremmebund, så der er luft både foroven og forneden.

Skriv et svar