Velkommen til Eisenia veneta

Hurra!

Så lykkedes det omsider at få Naturstyrelsens tilladelse til at anvende den alm. kompostorms lidt større slægtning Eisenia veneta (kaldet Dendrobaena veneta, Eisenia hortensis og european nightcrawler).

Hvorfor er jeg begejstret for Eisenia veneta? Den er meget flinkere til at arbejde i dybten, så du kan med god samvittighed fylde store mængder kompostmateriale i beholderen eller bunken i haven på een gang. Temperaturmæssigt er den mere fleksibel og samtidigt fysisk større, så der ryger mere igennem kværnen så at sige. I resten af europa, USA, Canada og Australien er man meget begejstret for den.

Nu får jeg så travlt med at opformere dem, så de kan komme ud og gøre gavn i danske kompostbeholdere og hos danske lystfiskere for den er også fremragende som madding.

I løbet af april åbner jeg webshoppen Ormeposten hvor du kan bestille orm til levering med posten. Hvis ikke du altså ikke er så heldig at bo i en by der har gratis uddeling af kompostorm på genbrugspladsene i foråret eller en nabo der vil give dig en skovlfuld fra sin kompostbunke.

Tilmeld dig Nyheder via email i højre side så får du besked når når den åbner.

Louise Toft Petersen

Avler orm fordi jeg ikke kan lade være. Kompostorm kommer ikke til at redde verden, men de gør komposten lidt bedre.... derfor giver det mening at tilsætte orm til din kompost.

Få nyheder sendt som email

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Andre indlæg

Hvordan skal kompost se ud når den er færdig?

3 pallerammer og et tæppe

Ormekompost hjælper dine planter til at modstå rodsygdomme

Døde kompostorm kravler ikke

Byg kompostbeholder i træ som kompostorme vil elske