Vinter hos kompostormene

Fryser de? Ikke nødvendigvis, det afhænger af mange ting. En lille box udendørs vil sandsynligvis bundfryse og så dør de voksne orm. Kokonerne er tilpasset vores natur, så de tåler frosten og når det bliver forår og varmt så klækker de. Men vi vil jo gerne holde liv i de voksne vinteren over for at der er godt gang i komposten når forårets materialer til komposten dukker op. (forårs oprydningen i haven)

Jo større beholder eller  bunke jo bedre mulighed for at holde liv i dem vinteren over idet den mikrobiologiske omsætning af materialet/affaldet vil kunne generere en del varme til glæde for kompostormene.

Tilfør hele vinteren nyt foder, dvs organisk køkkenaffald, beskidt pap (pizzabakker, æggebakker mm) den døde julestjerne, møg fra fugleburet, marsvinene og hundehømhøm i mindre omfang går sagtens an i den almindelig kompostbeholder.  Klap dig selv på skulderen hver gang du putter noget i komposten istedet for skraldespanden, du får god kompost og sparer forbrændingen for en masse vådt affald.

Det er en god ide at findele foderet inden man smider det i komposten, riv pizzabakken over og hak porretoppene et par gange ekstra.

 

 

Louise Toft Petersen

Avler orm fordi jeg ikke kan lade være. Kompostorm kommer ikke til at redde verden, men de gør komposten lidt bedre.... derfor giver det mening at tilsætte orm til din kompost.

Få nyheder sendt som email

Something went wrong. Please check your entries and try again.

Andre indlæg

Hvordan skal kompost se ud når den er færdig?

3 pallerammer og et tæppe

Ormekompost hjælper dine planter til at modstå rodsygdomme

Døde kompostorm kravler ikke

Byg kompostbeholder i træ som kompostorme vil elske